top of page

Kanskje vi bare må gi litt mer "beng"?

I SoMe er det flust av bilder av perfekte liv, ferier, kaker, etc. Det er ikke lett å skulle fikse alt, trening, barn, karriere, forhold, etterutdanning - vi må jo holde oss faglig oppdatert. osv. osv.⁠

Da jeg selv var småbarnsmor forsøkte jeg å sjonglere jobb, utdannelse, små barn, klassekontakt, lederverv i FAU og gudene vet hva mer

Storytelling
Hvordan kan vi lage et bærekraftig arbeidsliv for oss selv.

I SoMe er det flust av bilder av perfekte liv, ferier, kaker, etc. Det er ikke lett å skulle fikse alt, trening, barn, karriere, forhold, etterutdanning - vi må jo holde oss faglig oppdatert. osv. osv.⁠

Da jeg selv var småbarnsmor forsøkte jeg å sjonglere jobb, utdannelse, små barn, klassekontakt, lederverv i FAU og gudene vet hva mer. På vei hjem fra jobbtur, dette var før smarttelefonens inntog, satt jeg og leste, "Jeg fatter ikke hvordan hun får det til", av Allison Pearson. Hovedpersonen var som meg selv på vei hjem fra jobb og hadde ansvar for å ordne kake til et arrangement på skolen for et av barna. Hun hadde kjøpt en kake hos Marks & Spencer som hun nå sto og ødela så det skulle se ut som hjembakte. Jeg elsket ideen. For jeg var bare så altfor godt kjent med forventningen om å stille med nybakt kake til jule- og sommerfester på skolen. ⁠(Dette er en del år siden, og jeg vet lite om hvordan dette fungerer i dag.)

Til neste skole arrangement, hadde jeg selvfølgelig altfor lite tid til alt som skulle vært ordnet. For kvelden før hadde jeg funnet en krøllet lapp i sønnens skolesekk, guttenes foreldre skulle ordne kake. Jeg rushet innom Baker Hansen og vurderte om jeg skulle forte meg hjemom for å ødelegge den litt før jeg pakket den inn i noe annet. Men så besinnet jeg meg. ⁠

Jeg følte skammen da jeg som den eneste moren kom med kjøpekake. Vi sto der rundt bordet, 10 mødre og en far. En far som de 3 siste årene hadde stilt med konfekt uten at noen hadde reagert. Jeg følte blikkene og det var dørgende stille rundt bordet. Så jeg presset frem det største smilet jeg klarte å få frem, og annonserte at det hadde stått mellom hvetestang og twist.⁠

På neste samling var det kun en mor som hadde med seg hjemmebakt. Etterhvert gikk vi over til kjeks. ⁠

Å vise at du ikke fikser alt er som regel ikke så farlig. Noen ganger viser du til og med vei for andre som også synes det er kjekt å slippe litt stress som viser seg å være er helt unødvendig. ⁠


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page